Over ons

Geschiedenis

Café ’t Brugs Beertje opende zijn deuren in de lente van 1983. Sindsdien vloeit er reeds meer dan 35 jaar gerstenat uit de tapkranen. Er is in die periode geen moeite gespaard om het belgische bier onder de aandacht te brengen. Daisy Claeys bouwde haar zaak uit tot een attractie, tot ver buiten onze landsgrenzen bekend. Na 34 jaar gaf Daisy, zowat de bekendste cafébazin van Brugge, de fakkel door aan haar waardige opvolger Dries Brouckaert.

De Brugse Beer heeft pionierswerk verricht, het was één van de eerste cafés waar geen pilsbier werd verkocht, en dat tot op vandaag. Het belgische artisanale bier van hoge goesting staat er nog steeds centraal. Je kan er dan ook een unieke selectie belgische bieren degusteren. Van bij het onstaan is het de bedoeling de stamgasten in een aangename omgeving te laten kennismaken met het brede smakenpalet van de Belgische bieren. Ook wijlen Michael Jackson, de wereldvermaarde beerhunter vond zijn weg naar de Brugse Beer. Op de voorgevel van het café zie je trouwens de oudste inwoner en mascotte van de stad… de Brugse Beer.

In 1990 haalde het speciale bierhuis het nieuws met het olieverfschilderij, “Spreuken Brouwen”, van de West-Vlaamse kunstenaar Daubi. Op het schilderij dat nog altijd in de Brugse Beer te bewonderen is, staat op een ludieke wijze het brouwproces en 126 bierspreuken en -gezegden in verband met bier en drank afgebeeld.

In 2007 kwam de ploeg van het populaire Britse kookprogramma “Hairy Bikers” zijn tenten opslaan in het Brugs Beertje. Ze maakten er een boeiende bijdrage over genieten van het Belgische speciaal bier.

Onze staf

Brugs Beertje Dries

Dries

Opperbeer

O4f

Daisy

Ereberin

Brugs Beertje Thomas

Thomas

Pyrobeer

Brugs Beertje Pieter

Pieter

FCbeer

Brugs Beertje Matthieu

Matthieu

Geuzebeer

Brugs Beertje Nelson

Nelson

Baardbeer

O4g

Danny

Tattoobeer

O4h

Kai

Noodlebeer