Logo BB Klein Kleur

Café 't Brugs Beertje wenst je een Zalig Kerstmis en een Gelukkig Nieuwjaar !

Home

Onze bieren

Onze snacks

Onze shop

Geschiedenis

Agenda

Links

Engels - Englisch

Archief

Ambassadeur Orval

Gekroonde Hoofden

Spreuken Brouwen

Hairy Bikers

 

 

Hop

De geschiedenis van café 't Brugs Beertje

Café 't Brugs Beertje opende zijn deuren in de lente van 1983. Sindsdien vloeit er reeds meer dan 27 jaar gerstenat uit de tapkranen. Er is in die periode geen moeite gespaard om het belgische bier onder de aandacht te brengen.

De Brugse Beer heeft pionierswerk verricht, het was één van de eerste cafés waar geen pilsbier werd verkocht, en dat tot op vandaag. Het belgische artisanale bier van hoge goesting staat er nog steeds centraal. Je kan er dan ook een unieke selectie belgische bieren degusteren. Van bij het onstaan is het de bedoeling de stamgasten in een aangename omgeving te laten kennismaken met het brede smakenpalet van de Belgische bieren. Ook wijlen Michael Jackson, de wereldvermaarde beerhunter vond zijn weg naar de Brugse Beer.

In 1990 haalde het speciale bierhuis het nieuws met het olieverfschilderij, "Spreuken Brouwen", van de West-Vlaamse kunstenaar Daubi. Op het schilderij dat nog altijd in de Brugse Beer te bewonderen is, staat op een ludieke wijze het brouwproces en 126 bierspreuken en -gezegden in verband met bier en drank afgebeeld.

In 2007 kwam de ploeg van het populaire Britse kookprogramma "Hairy Bikers" zijn tenten opslaan in het Brugs Beertje. Ze maakten er een boeiende bijdrage over genieten van het Belgische speciaal bier. Op de voorgevel van het café zie je de oudste inwoner en mascotte van de stad, de Brugse Beer.
Beeldje van 't Brugs Beertje in de voorgevel

 

Contactinfo

't Brugs Beertje
Kemelstraat 5
B-8000 Brugge

tel en fax:
+32(0)50 33 96 16

email: info@brugsbeertje.be

Logo 't Brugs Beertje
© 1997-2017
Lucas Tratsaert
't Brugs Beertje - Kemelstraat 5 - B-8000 Brugge
Tel. +32(0)50 33 96 16 • E-mail: info@brugsbeertje.be