Logo BB Klein Kleur

Café 't Brugs Beertje wenst je een Zalig Kerstmis en een Gelukkig Nieuwjaar !

Home

Onze bieren

Onze snacks

Onze shop

Geschiedenis

Agenda

Links

Engels - Englisch

Brouwerijen

Biermusea

Belgische Kaas

Bier verenigingen

Bierfora

Biernieuws

Biercultuur

Hop

 

Brouwerijen:

De producenten die maken dat we elke dag kunnen genieten van dit heerlijk product, het Belgische bier.

Brouwerij Abbaye des Rocs Brouwerij Abbaye des Rocs te Montignies-sur-Roc is ontstaan in een klein dorpje midden in het groen. Het dorpje is werkelijk de groene long van een regio die in het verleden talloze welvarende industriële bedrijven heeft gehuisvest. De brouwerijactiviteit ging in 1979 op bescheiden wijze van start.
Brouwerij Abbaye Notre-Dame de Saint-Remy De trappisten van Rochefort produceren jaarlijks 18.000 hl overheerlijke trappist. Hiermee zijn zij de kleinste van de in de handel verkrijgbare trappisten. (website alleen in het frans beschikbaar)
Brouwerij Abbaye Notre-Dame de Scourmont De trappisten van Chimay moesten niet alleen in hun eigen levensonderhoud voorzien, maar ook in dat van hun stichtingen. Tevens dienden ze de werkgelegenheid in eigen streek te steunen. Daarom legden ze zich vanaf 1862 toe op de productie van Trappistenbier en -kaas.
Brouwerij Abdij Trappisten
van Westmalle
Hier kan je de geschiedenis vinden van de lekkere Dubbel en Tripel. Ook het brouwproces en de ingredienten komen uitgebreid aan bod.
Brouwerij Achouffe La Chouffe, Chouffe Bok 6666, N'Ice Chouffe en Mc Chouffe zijn de bieren uit het Chouffland.
Brouwerij Alvinne De naam van de Brouwerij Alvinne verwijst naar beeldschone gevleugelde vrouwen. De Alvinnen die gezien werden in de moerassen rondom de kastelen in Vlaanderen, waaronder dat van Ingelmunster, overtuigden de brouwers van de naamkeuze. De mythische kracht van de Alvinnen, het op hol doen slaan van de harten van mannen en vrouwen, proberen ze te verwerken in de recepten van hun bieren.
Brouwerij Bavik In de hemel is geen bier en daarom brouwt Bavik zijn Petrus hier !
Brouwerij Boelens Sinds het einde van de negentiende eeuw vormt de brouwerij Boelens een onderdeel van de Belseelse Cultuur. Met de overname door Kris Boelens werd het bierbrouwen in zijn eer hersteld.
Brouwerij Boon De eerste sporen van wat nu Brouwerij Boon heet vinden we terug in 1680 toen J.B. CLAES(I) een hoeve kocht om er een brouwerij-stokerij op te richten.
Brouwerij Bosteels De brouwerij Bosteels is al meer dan 200 jaar en zeven generaties in handen van de familie Bosteels. Kwak, Karmeliet en Deus vormen het uithangbord van brouwerij Bosteels.
Brouwerij La Caracole De brouwerij Caracole produceert op traditioneele wijze 4 belgische bieren met karakter : de caracole, de troublette, de saxo, de nostradamus.
Brouwerij Caulier In 1933 begint de geschiedenis van de brouwerij Caulier te Péruwelz. Hun bieren "Bon Secours" zijn genoemd naar de deelgemeente Bon-Secours op de franse grens. Er is enkel een website in het Frans.
Brouwerij Contreras Een mooie website met veel aandacht voor de geschiedenis van de brouwerij. 190 jaar brouwerij en 110 jaar Contreras.
Brouwerij De Achelse Kluis Het was in 1914 dat hier nog voor het laatst bier werd gebrouwen. Maar sinds 1998 word er in Achel weer een authentiek trappistenbier gebrouwen in de huisbrouwerij van de Achelse Kluis. 
Brouwerij De Bie Van Blonde Bie tot Zatte Bie, 10 verschillende bieren, vandaag gebrouwen in Wakken, vroeger in Watou later in Loker.
Brouwerij De Dochter van de Korenaar Jonge brouwerij in Baarle-Hertog sinds 2007, genoemd naar een uitspraak van Karel V. "Ik kan beter tegen het sap van de dochter van de korenaar, dan tegen het bloed van de druiventros."
Brouwerij De Dolle Brouwers De Dolle Brouwers brouwen op beperkte schaal en ambachtelijke manier enkele merkwaardige bieren, namelijk Oerbier, Arabier, Boskeun, Dulle Teve, Stille Nacht en Stout. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de brouwer ongevaarlijk, zijn bieren iets minder.
Brouwerij De Glazen Toren Een jonge brouwerij ontstaan in 2004 te Erpe - Mere, er wordt in het Land van Aalst weer bier gebrouwen …
Brouwerij De Graal Ridders weten waarom ...
Brouwerij De Graal is een nog jonge, ambachtelijke, maar toch geautomatiseerde, brouwerij gelegen in Brakel, in het hartje van de Vlaamse Ardennen. De brouwerij van gediplomeerd brouwer Wim Saeyens is actief sinds 2002, en heeft in die tijd een gestage groei gekend.
Brouwerij De Halve Maan Brouwerij van de "Brugse Zot", het bier gebrouwen binnen de Brugse vesten.
Brouwerij De Koninck De vermaarde Antwerpse brouwer van het Bolleke Koninck.
Brouwerij De Leyerth Bezoek de wondere wereld van Urthel.
Brouwerij De Ryck 4 Generaties en 125 jaar brouwgeschiedenis "Brouwerij De Ryck" in Herzele
Brouwerij De Struise Brouwers Misschien wel de beste brouwers ter wereld ... in elk geval van Struise Witte, Struise Rosse, Pannepot, Aardmonnik, maar zonder brouwerij.
Brouwerij De Troch Lambiek en fruitbier zwaaien hier de roerstok.
Brouwerij Du Bocq Waalse brouwerij uit de Condroz met meer dan 150 jaar brouw geschiedenis.
Brouwerij Dubuisson De brouwerij Dubuisson werd opgericht in 1769 door Joseph Leroy, de voorvader aan moederszijde van de huidige bedrijfsleider Hugues Dubuisson, en is daarmee de oudste brouwerij van Wallonië. Acht generaties brouwers hebben elkaar in rechte lijn opgevolgd. De brouwerij Dubuisson is na 240 jaar nog steeds op dezelfde plek gevestigd. Er is een apparte website voor Cuvée des Trolls
Brouwerij Dupont Traditie en kwaliteit : de twee sleutelwoorden die de filosofie van de Brouwerij Dupont reflecteren.
Brouwerij 3 Fonteinen Als geuzestekerij steunt Brouwerij 3 Fonteinen op een lange traditie. Gaston Debelder startte hiermee in de jaren vijftig, zijn zoon Armand ging hier mee verder. Met de lambik van Girardin, Lindemans en Boon maakt Armand Debelder een sublieme geuze. Sinds eind 1999 brouwt Armand Debelder zelf lambik, waardoor zijn mogelijkheden om een goede geuze te steken nog meer zijn uitgebreid
Brouwerij d'Ecaussinnes Als jong getrouwd koppel droomden Isabel en Hugues er allebei van om een beroep samen uit te voeren. Isabel zat in de vliegwereld , ze was stewardess bij SN en Hugues had een bedrijf. Hugues nam contact met een meester-brouwer die besloot om hun te helpen . Ze hadden de ingrediënten gekregen en ze hadden vooral de brouwer, wat hadden ze nog meer nodig om hun klein bedrijfje op te richten ?
Brouwerij Ellezelloise De brouwerij te Ellezelles vermaard geworden met zijn Quintine en Hercule.
Brouwerij Graindorge De brouwerij Graindorge opgestart in 2002 door Benoit Johnen in het gewezen gemeentehuis van Hombourg. Sinds 2008 wordt er gebrouwen in de vroegere familiehoeve.
Brouwerij Het Anker De brouwerij Het Anker, die als één van de oudste in België (1369), kan teren op een rijke geschiedenis, herinnert aan vroegere tijden. Het bier Gouden Carolus van de Mechelse brouwerij Het Anker groeide uit tot een internationaal gelauwerd bier.
Brouwerij Huyghe De brouwer van het alom gekende bier met het roze olifantje, de "Delirium Tremens".
Brouwerij Inter-Pol « La Vieille Forge » is de tweede grootste brouwerij in de vallei van Achouffe ...
Brouwerij Kerkom De brouwerij dateert van 1878. In 1968 werd de brouwactiviteit gestaakt. Om in 1988 de productie te heropstarten. Vanaf 1999 waait er een nieuwe wind door de brouwerij wanneer Marc Limet de roerstok overneemt.
Brouwerij Lefèbvre Sinds 1876 spreidt brouwerij Lefèbvre in Quenast, haar vaardigheden op het gebied van de productie van de beste bieren ten toon. De zes generaties jonge brouwerij Lefebvre is nog steeds in de eerste plaats een familiebedrijf.
Brouwerij Les 3 Fourquets Opgericht in 2004 om de naburige taverne te bevoorraden van gemoute dranken in van 't vat, heeft de brouwerij “Les 3 Fourquets” in 2007 beslist om een nieuw bier te creëren, in champagneflessen maar eveneens in vaten.
Brouwerij Lindemans Acht generaties geleden, in 1809, exploiteerde de familie Lindemans een boerderij in Vlezenbeek, aan de rand van Brussel. Om tijdens de wintermaanden iedereen aan het werk te houden, werd besloten een klein lambiekbrouwerijtje op de boerderij in te planten.
Brouwerij Maertens Reeds meer dan 250 jaar actief in Bocholt en ze hebben daar al heel wat verplaatst ...
Brouwerij Malheur De brouwerij Malheur is per ongeluk de brouwer van alle "Maleur"-en ...
Brouwerij Moortgat In stilte bezoeken ...
Sssst hier rust den Duvel !!!
Brouwerij Omer Vander Ghinste Het begon in mei 1892: Remi Vander Ghinste kocht een woonhuis en bijhorende gebouwen van een brouwer voor zijn zoon Omer. En ze vlogen er meteen in: datzelfde jaar nog denderen de eerste vaten "Ouden Tripel" over de Bellegemse kasseien.
Brouwerij Oud Beersel Sinds 1882 worden in de brouwerij Oud Beersel volgens aloude traditie lambiekbieren gebrouwen. Vandaag, 125 jaar na de oprichting werken zij strijdlustig aan het behoud van dit cultureel erfgoed.
Brouwerij Orval Het verhaal van de Trappist van Orval in woord en beeld, met zijn brouwerij, de kaasmakerij, de ruine, het monastieke leven en de sociale verwevenheid van de brouwerij met de hedendaagse samenleving.
Brouwerij Palm Informatieve website met weinig aandacht voor de bieren. Je kan echter door klikken naar deze site. Een pareltje vol informatie over bier en brouwen volgens Palm.
Brouwerij Rodenbach Sinds 1821 wordt Rodenbach gebrouwen volgens een methode die passie en tijd vergt. Net zoals de beste wijnen, ontwikkelt Rodenbach zijn uniek karakter en niet te evenaren smaakpalet door het rijpingsproces op eiken vaten gedurende twee jaar.
Brouwerij Roman Al meer dan 4 eeuwen lang herbergt Mater (Oudenaarde) de brouwersfamilie Roman, die steeds de brouwerstraditie van vader op zoon heeft overgedragen. Officieel begon de geschiedenis van de brouwerij in het jaar 1545.
Brouwerij Rulles Brouwerij gestart in het jaar 2000 te Rulles, nabij Virton.
Brouwerij Slaapmutske Bier voor goedgemutsten op de markt sinds 2000.
Brouwerij Saint Feuillien De vierde generatie brouwers in de familie Friart. De passie en de knowhow zijn nog altijd volop aanwezig. Het bier wordt gebrouwen met extreem zuiver water afkomstig uit een bron gelegen onder de brouwerij.
Brouwerij Slaghmuylder De brouwer te Ninove van de befaamde Witkap Pater.
Brouwerij Smisje Brouwerij Smisje, nu actief te Mater, voorheen als "Brouwerij De Regenboog" in Assebroek - Brugge.
Brouwerij Strubbe In het hartje van West-Vlaanderen, ligt het vredige Ichtegem. Gelegen in de schaduw van de 17de eeuwse Sint-Michielskerk, vinden we de artisanale brouwerij Strubbe - de Maagd van Gent zoals ze eertijds genoemd werd - met een geschiedenis zo oud als ons land.
Brouwerij Van Eecke Witte Watou, Het Kapittel en Poperings Hommelbier vormen het uithangbord van deze brouwerij te Watou
Brouwerij Van Honsebrouck De kasteelheer die het Kasteelbier produceert.
Brouwerij Val-Dieu Alles over de geschiedenis, de traditie en de produkten van de brouwerij van de Val-Dieu abdij.
Brouwerij Van Den Bossche In 1897, kocht een zekere Arthur Van Den Bossche een perceel grond aan het mooie dorpsplein in Sint-Lievens-Esse. Hier ontstond Pater Lieven.
Brouwerij Van Steenbergen De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot 1874. Vele honderden huisbrouwerijen die Vlaanderen telde, brouwden bier als nevenactiviteit van landbouwbedrijvigheid. In 1978 verwierf de brouwerij het recept van het bier dat de Paters Augustijnen in hun klooster te Gent brouwden sinds 1295.
Brouwerij Verhaeghe Hier vind je de historiek van deze familiale brouwerij uit Vichte met een geschiedenis die terug gaat tot 1892.
Brouwerij Wilderen De brouwerij en alcoholstokerij van Wilderen vertelt ons een geschiedenis, die ons helemaal terugvoert tot het jaar 1642. De volledig nieuwe brouwerij werd in 2011 opgestart.
't Brugs Bierinstituut 't Brugs Bierinstituut laat Basilius, De Witte Zwaan, Den Ijzeren Arm en Galbert Van Brugge voor haar rekening brouwen.
De Zenne Brouwerij Brusselse bierbrouwerij met enkele interesssante bieren. De engelstalige versie van de website is nog in ontwikkeling.
   

Contactinfo

't Brugs Beertje
Kemelstraat 5
B-8000 Brugge

tel en fax: 050/33.96.16

email: info@brugsbeertje.be

Logo 't Brugs Beertje
 
© 1997-2017
Lucas Tratsaert
't Brugs Beertje - Kemelstraat 5 - B-8000 Brugge
Tel. +32(0)50 33 96 16 • E-mail: info@brugsbeertje.be