Logo BB Klein Kleur

Café 't Brugs Beertje wenst je een Zalig Kerstmis en een Gelukkig Nieuwjaar !

Home

Onze bieren

Onze snacks

Onze shop

Geschiedenis

Agenda

Links

Engels - Englisch

Brouwerijen

Biermusea

Belgische Kaas

Bier verenigingen

Bierfora

Biernieuws

Biercultuur

Hop

 

Biercultuur:

Ja ook bier en cultuur gaan hand in hand in dit land.

Les Liseuses Fabuleuses

Les Liseuses Fabuleuses lezen voor op alle woordvriendelijke plaatsen: op een verjaardagsfeest, op kantoor, tijdens een familiepicknick, maar ook op de zeedijk aan de Belgische kust, in bibliotheken, musea, café’s, op televisie, op cd en in het buitenland.
Ze lezen voor uit kant-en-klare pakketten rond thema’s als liefde, koffie en eeuwige jeugd, maar ze stellen ook graag nieuwe pakketten samen op uw verzoek: rond oesters en zilver, rond water en vuur.

 
Les Liseuses Fabuleuses
 
ONE FOR THE ROAD
 

Wees altijd dronken. Daar gaat het om: dat is het enige. Om niet de afschuwelijke last van de Tijd te voelen die je schouders verbrijzelt, moet je je onophoudelijk bedrinken. Aan wijn, poezie of deugdzaamheid - dat moet je zelf weten.

Met Charles Baudelaire als inspiratie lezen Les Liseuses Fabuleuses zich een weg door alcohol & kroeg. De roes komt ook van Willem Wilmink, Herman de Coninck & Dimitri Verhulst.
Les Liseuses Fabuleuses is een literaire stemmenclub die voorleest op alle mogelijke plaatsen, van de bib tot het museum, van kantoor tot Poezietaxi.
Proost!

Voor alle inlichtingen !

Spreuken Brouwen:

Een olieverfschilderij waarvan U het origineel kan bewonderen in 't Brugs Beertje. "Spreuken Brouwen" is gemaakt in de traditie van het Spreekwoordenschilderij van Pieter Breughel. De West-Vlaamse kunstenaar Daubi schilderde in 1990 de verschillende fases van het mout- en brouwproces en verwerkte 126 bekende en minder bekende Vlaamse of Nederlandse spreuken, gezegden en uitdrukkingen in verband met bier. Dit alles plaatste hij tegen een 19de eeuwse achtergrond met zijn specifieke kledij, gereedschappen en materialen.

De Koning Drinkt:

Een schilderij van Jacob Jordaens uit 1638. Hij legde met dit schilderij de nadruk op het 'volkse'. Hij maakte met zijn schilderijen de indruk dat alles draait rond uitbundigheid en ontspanning. U ziet op het schilderij de koning eten en drinken met een hele horde mensen langs zijn zijde die zijn vreugde en opgewektheid delen. De koning deelt met zijn volk en doet zich niet voor als een persoon die beter is dan zijn volk. Hij ziet hen in het schilderij als gelijkwaardig. Met als titel van het schilderij: De koning drinkt kan men bedoelen dat de koning drinkt op de gezondheid van zijn volk. De koning drinkt is eigenlijk een schilderij waarop het spel de Driekoningenfeesten is afgebeeld. Het koningsspel op Driekoningen werd gespeeld door een wisselend aantal spelers. Via een trekbrief werden de rollen in het spel verdeeld. Tijdens het spel werd veel gegeten en gedronken. De koning betaalde de drank bier, wijn of jenever met suiker. Anderen zorgden voor het eten. De koning leidde het spel. Hij koos de namen waarop gedronken werd. De nar zorgde ervoor dat iedereen 'Vivat, de koning drinkt' riep. Wie dat naliet werd gestraft met een zwarte veeg roet over het gezicht.

De Koning Drinkt
De koning drinkt, schilderij van Jacob Jordaens, 1638,
nu in het Museum voor Schone Kunsten in Brussel

De Brouwwereld in zwart - wit

Een knappe website van William Roelens gewijd aan de schoonheid in woord en beeld van de Belgische bierwereld. De bedoeling van zijn Blog is te laten zien hoe mooi brouwers en hun bieren zijn, hoe mooi stamgasten zijn, dit alles in zwart-wit. Overgoten met bier poëzie.


 
 
 
© 1997-2017
Lucas Tratsaert
't Brugs Beertje - Kemelstraat 5 - B-8000 Brugge
Tel. +32(0)50 33 96 16 • E-mail: info@brugsbeertje.be