Logo BB Klein Kleur

Cafť 't Brugs Beertje wenst je een Zalig Kerstmis en een Gelukkig Nieuwjaar !

Home

Onze bieren

Onze snacks

Onze shop

Geschiedenis

Agenda

Links

Engels - Englisch

Brouwerijen

Biermusea

Belgische Kaas

Bier verenigingen

Bierfora

Biernieuws

Biercultuur

Hop

 

Belgische Kaas:

Wat past er beter bij een overheerlijk biertje dan een stukje Belgische kaas ?

ABC van kaas Hier vind U een aantal artisanele- en misschien ook minder bekende kazen. De volledige kaaslijst zou te omvattend zijn, maar ze hopen U te inspireren om een minder gekende kaas uit te proberen. Onbekend is immers onbemind. Tevens kan U altijd hun 'ABC lijst' raadplegen.
   
Beerselse mandjeskaas De basis van de "Beerselse mandjeskaas" is gepasteuriseerde melk uit het Pajottenland waaraan boterzuur wordt bijgevoegd om het stremmen te starten. In de kaasmakerij wordt de melk overgepompt in roestvrijstalen tanks en wordt stremsel toegevoegd.
   
Belgisch Bier kiest voor Belgische Kaas Belgisch Bier kiest voor Belgische kaas: uitgekiend smaakpalet (her)ontdekt. Deze smaakcombinatie krijgt steeds meer gastronomische aandacht.
   
Belgische kazen Belgische kazen hebben een lange traditie, maar een tamelijk recente geschiedenis. Verschillende kaasproducenten in België maakten hun eigen kaas, ...
   
Belgische kazen (recepten) Belgische kazen, zo de streken zo de kazen.
   
Brugse kazen De website van Belgomilk gewijd aan de Brugse en andere kazen.
   
Chimay Abdijkazen De kunst om een bier van de abdij met kaas te proeven, is een specialiteit van de Belgische gastronomie. De speciale Chimay bieren gaan ideaal samen met de abdijkazen van Chimay.
   
De kaas van Maredsous Maredsous, geniet van het genot.
   
De kazen van Val-Dieu In het hart van het Land van Herve, in een weelderig en prachtig landschap bevindt zich sinds 1216 de Cisterciënzerabdij van Val-Dieu. Een zacht groen decor, landelijke geuren, koeien die zorgen voor lekkere melk...
Niet te verwonderen dat dit landschap de monniken heeft bewogen tot de mooie naam van de vallei van de lieve Heer en de kazen van de Abdij van Val-Dieu ...
   
De Oude Kaasmakerij Museum over kaas in Passendale, gehuisvest in een oude kaasmakerij ... Op deze website vind u tevens het "Alfabet van de kazen".
   
Dupont In 1995 startte Brouwerij Dupont zijn kaasmakerij op.
   
Genieten van vers Belgische kazen zijn niet de eerste die je op zult noemen in een rijtje van verschillende kaaslanden. Alhoewel de traditie van de Belgische kaas al heel wat jaartjes bestaat.
   
Hervekaas Hervekaas of Herfse kaas is een van oorsprong Limburgse oude kaas die die sinds de 15e eeuw wordt gemaakt in het Land van Herve. Het vierkante kaasje heeft een indringende geur en wordt daarom (Herfse of Limburgse) stinkkaas genoemd. Dezelfde kaas werd vroeger ook gemaakt in Maastricht en omgeving. Hier werd en wordt meestal de naam Rommedoe gebruikt; dit is een samenvoeging van het Maastrichtse “roum” (=room) en het Franse “doux” (=zacht). De kaas heeft een vetpercentage tussen 35-45%. Het heeft een scherpe en sterke smaak, en kan daarom best worden genuttigd in combinatie met donkere broden zoals roggebrood met appelstroop en bier.
Hervekaas of Herfse kaas heeft een Europese beschermde oorsprongsbenaming, die namaak tegengaat. Het mag hierom enkel worden bereid in het Land van Herve.

   
Het Hinkelspel In 1982 ontstond de coöperatieve vennootschap "Het Hinkelspel" toen ze met z'n drieŽn kaas begonnen te maken. Het enthousiaste amateurisme van het begin heeft nu plaatsgemaakt voor professionalisme, maar hun onversneden visie op kwaliteit is gebleven.
   
Kaasboerderij De Moerenaar Een kaas producent met eigen boerderij, of was het omgekeerd. De producent van een 15-tal soorten kaas.
   
Kazen van bij ons De website van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) voert promotie voor de producten en diensten van de landbouw-, tuinbouw-, visserij- en agrovoedingssectoren, zowel in binnen- als buitenland.
   
Passendale Op een dag scheen de zon ...
   
Postel Abdijkaas Postel vormt samen met Westmalle en Orval het enige trio van abdijen, die nog beschikken over een echte abdijkaasmakerij. Postel Abdijkaas, een vlaams streekprodukt om van te genieten.
   
De Kaasmakerij van Orval Het verhaal over de trappistenkaas van Orval, over traditie en spitstechnologie.
   
't Dischhof Een biokaasmakerij te Keiem, in de buurt van Diksmuide gelegen tussen de polders en het houtland.
   
Vlaamse kazen verbazen Al hebben we geen Gouda of Edam, we hebben dan toch onze abdij-, priorij- en hoevekazen.
   
Weetjes over kaas Belgen houden van kaas. Het is een ideale smaakmaker bij verschillende soorten brood maar ook in slaatjes en ovengerechten. Kaas gaat ook goed samen met vijgen, olijven, noten, druiven en stukjes peer en appel.
   
Westmalle kaas Sinds 1860 maken de monniken er halfharde, gerijpte kaas, die in de streek enige bekendheid geniet.
 
© 1997-2017
Lucas Tratsaert
't Brugs Beertje - Kemelstraat 5 - B-8000 Brugge
Tel. +32(0)50 33 96 16 • E-mail: info@brugsbeertje.be